Kontakt
Anders Hal Werner, CTO
Cyberangreb udgør pt en af de største trusler mod danske virksomheder. Denne trussel vokser i takt med, at vi bliver mere digitale.
Cyberangreb sker både oftere, og angrebene bliver mere avancerede. Center for Cybersikkerhed vurderer, at risikoen for cyberkriminalitet i Danmark er 'meget høj'. Denne vurdering gælder både myndigheder, borgere og virksomheder.
Tidligere undersøgelser har vist, at mange danske virksomheder er alt for sårbare - for eksempel har 35 % af de danske små og mellemstore virksomheder (SMV’er) et digitalt sikkerhedsniveau, der ikke matcher deres risikoprofil (Erhvervsstyrelsen, 2023).
Der er allerede iværksat en lang række initiativer i både offentlig og privat regi for at styrke SMV’ers cybersikkerhed. Et af dem er Cybersikkerhedspagten, der skal sikre sammenhæng i de eksisterende tilbud og igangsætte nye fælles projekter, som kan hjælpe SMV’er med at forbedre deres it-sikkerhed.
Center for Cyber Security øgede tidligere på året trusselsniveauet i Danmark, og opfordrer alle virksomheder til at stramme op og gøre sig nogle overvejelser omkring deres sikkerhedsforanstaltninger, det kunne fx være:
- Overvej at anvende en Cloud-løsning. Generelt anses Cloud for at være mere cybersikker end egne eller hosted fysiske setups.
- Sørg for at opdatere til de nyeste versioner af den anvendte software, og implementere løbende frigivne sikkerhedsopdateringer.
- Oplær alle medarbejdere i IT-sikkerhed og udstik nogle interne retningslinjer. Selv simple og gentagne regler kan gøre en stor forskel.
- Udarbejd en beredskabsplan, så I ved, hvordan I skal agere, hvis alt går ned.
- Overvej om I bør have et alternativ til jeres systemer, og hvilke backup-løsninger I kan trække på, hvis uheldet er ude.
Lav en plan for, hvordan I kan kommunikere med hinanden, hvis mobil og mail ikke virker.
Hos Peytz tager vi vores kunders digitale sikkerhed seriøst. Det betyder, at kritiske opdateringer bliver installeret på alle vores løsninger via en hurtig og fuldt automatiseret proces. Vores netværk er segmenteret både fysisk og virtuelt og i stedet for passwords anvender vi som minimum RSA-2048 bit krypterede nøgler som kun få, udvalgte administratorer har adgang til, ligesom vi anvender audit logging, så vi altid kan se, hvem der har været inde, hvorfra og hvad de har lavet. Derudover benytter vi den internationale standard for IT sikkerhed ISO/IEC 27001/27002.
Har du spørgsmål?
Udfyld kontaktformularen, så tager vi fat i dig.
Publiceret 24. juni 2024