Gennem det seneste halve år har vi, i samarbejde med Airofit, arbejdet på en app, som gør det muligt for brugerne at optimere deres fysiske form markant.

Airofit består af et mundstykke med regulatorer og en tilknyttet app. Gennem guidede vejrtrækningsøvelser i forskellige sværhedsgrader, guides sportsudøvere til bedre respiratorisk styrke, lungekraft, iltning af blodet og dermed også bedre fysisk og psykisk ydeevne. Og man behøver ikke gå ned i fitnesscentret for at træne med Airofit.

Udfordringen

Når man har at gøre med en fysisk enhed, der skal virke real-time med en app, er det afgørende at de to enheder spiller sammen. Succeskriteriet bestod derfor i at skabe et digitalt produkt, som var i overensstemmelse med den fysiske enhed – altså et produkt som fremstår moderne, effektivt og sporty.

Designerens overvejelser

Udgangspunktet for designet har været at genskabe den følelse det fysiske produkt giver, ligesom brugeroplevelsen har været i fokus.

“Når du bygger en digital platform, som skal spille sammen med et fysisk produkt, er det helt essentielt at idéerne bag de to dele alignes. Har du at gøre med et produkt, som i sin fysiske tilstedeværelse både fremstår sporty, smart og let anvendeligt, er det altså alfa og omega, at du bygger en digital tilstedeværelse som er tilpasset hertil.“

Mads Clausen, Senior Art Director, Peytz & Co

Resultatet

Når du har at gøre med et produkt, som søger noget så specifikt som at optimere din vejrtrækning, nytter det ikke at brugerne opgiver pga. dårlig UX. App’en er derfor udviklet med et interface, som fremstår både overskueligt og intuitivt, ligesom det lægger sig tæt op af eksisterende apps, som folk allerede kender, og dermed har let ved at styre.

Teknikken

Appen er udviklet i Facebooks open source framework React Native, som gennem en microchip placeret i den fysiske enhed, modtager datapunkter, der simultant analyseres og illustreres hos forbrugeren, som løbende kan følge, udvikle og tilpasse sin performance.

Du kan læse meget mere om, hvordan Airofit virker her.

Vil du vide mere om Airofit?

Mandag d. 9. september var Airofit et smut forbi Go’ Morgen Danmark. Her iscenesatte Go’ Morgen Danmark-værten Mikkel Kryger produktet i praksis.

Har du mod på mere? Du kan læse mere om priser, funktionalitet og meget mere på Airofits hjemmeside her.

Trænger din app til en designmæssig overhaling?

Lad en af vores eksperter hjælpe dig på rette vej.