Ændringen til Google Maps' prismodel kan have drastiske konsekvenser for virksomheder, der benytter tjenesten på deres sites. Vi guider dig sikkert igennem, så du hverken mister visninger eller betaler for meget.

Benytter du Google Maps til din forretning, enten med kortvisning på dit site eller med information om din virksomhed i Google Maps søgninger, så skal du være opmærksom på at Google per 16. juli 2018 har ændret deres prismodel.

Google Maps opdaterer forretningsmodellen

Det er nu ikke længere muligt at benytte Google Maps professionelt, uden at man opretter en billing account og indtaster sine kreditkortoplysninger. Det er, således at Google kan trække penge, hvis man sender flere requests – dvs. dine besøgende benytter den Google Maps løsning, du har på sit site – end Google tillader. Når man har oprettet en billing account, kan man aktivere sin Google Maps account og hente en API key, som man skal bruge for at være i stand til at sende requests mod Googles servere. Og dette gælder uanset, hvilken Google Maps service, man ønsker at benytte.

Du kan se en oversigt over services og priser her.

På ovennævnte link kan du også se, hvad man kan få for de credits (svarende til $200), som Google gratis tildeler ens profil hver måned. Afhængigt af den service, man skal bruge, kan det eksempelvis blive til 100.000 requests på statiske kort eller 28.000 requests på dynamiske kort.

Undgå at udgifterne løber op

Når man har oprettet en konto, kan man selv sætte grænser op på sin konto, således at man ikke sender flere requests, end man kan få for sine $200 og således helt undgår at komme til at betale noget. Konsekvensen, hvis man overstiger sit maks antal requests, er i så fald bare, at de Google Maps integrationer, man måtte have kørende, så ikke fungerer igen, før man rammer en ny måned. Men det er trods alt et godt sikkerhedsnet at have for de, der hverken vil eller kan betale denne udgift.

For at komme i gang med at oprette dig, skal du bruge dette link.

Sådan opretter du din nye billing account

Vil du fortsat benytte dine Google Maps integrationer, skal du selv oprette dig med en billing account. Her er en video, som viser, hvordan du gør.

Efterfølgende skal den nødvendige API-nøgle hentes og implementeres. Det kræver en udvikler og er selvfølgelig noget, vi gerne hjælper med – uanset om du er eksisterende kunde eller ej:

Vil du have hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte kontaktdirektører Claus Sølvsteen eller Svend Jensen for at få hjælp til at komme i gang, så denne ændring ikke får negative konsekvenser for din forretning.