Google straffer sites, der ikke har SSL. Med god grund.

SSL er den anerkendte måde at kryptere kommunikationen mellem dit website og brugerens skærm, så ingen andre kan læse med. Det er vigtigt for privatlivet – især når vi taler om person-oplysninger, kreditkort-informationer og passwords.

Har du allerede SSL?

Når dit website har SSL, skifter adressen fra http:// til https:// – og de fleste browsere viser en lille hængelås i adressefeltet. Så det er let at tjekke. Det ser sådan ud:

Sådan skal url'en se ud, når der er ssl

Hvis du tilbyder online betaling, skal du af sikkerhedshensyn absolut have certifikatet, og har det formentlig allerede.

Men selvom du ikke tager mod penge, skal du alligevel have det snarest muligt, fordi…

Google advarer brugerne mod at klikke

Googles Chrome angive sites uden SSL som usikre. I praksis er det en advarsel til brugerne om ikke at klikke på dit site. Det har du ikke lyst til.

Det ser sådan ud:

SEO er bedre med SSL

Dertil kommer, at uden SSL kommer du længere ned i Googles søgeresultater. Men sådan har det været længe.

Gratis årlig fornyelse

Man får den lille fine hængelås på sit site ved at købe og installere et certifikat. Certifikatet skal fornys hvert år, og det koster de fleste steder omkring 1.500 kroner – plus implementering.

Her hos Peytz & Co tilbyder vi vores hostingkunder en gratis fornyelse af SSL-certifikatet hver tredje måned. Det kan vi gøre, fordi vi har automatiseret processen i samarbejde med vores SSL-leverandør – det crowdfundede letsencrypt.org.

Vil du høre mere?

Du er altid velkommen til at kontakte Søren eller Claus for at høre mere om, hvordan du kan få SSL på dit site.