Skip to main content

Grundfos druknede i data

Peytz fik styr på dem

En applikation til at styre data fra Internet of Things – rigtig mange data

Peytz har hjulpet den danske verdenskendte virksomhed Grundfos med at udvikle næste generation af højteknologiske data-producerende produkter.

 

Grundfos er frontløber på en lang række områder. Blandt meget andet fremstiller de avancerede sensorer, som kan opsamle nye data og sende dem videre via nettet. Det er de rigtig dygtige til.

Fra kaotiske data til informationsarkitetur

Peytz hjalp med at forenkle de komplekse data og formidle resultaterne i intuitive applikationer. Grundfos brugte Peytz til at konceptudvikle, bygge informationsarkitektur, udvikle brugeroplevelser og designe.

Grundfos er først og fremmest en virksomhed i voldsom vækst. Den internationale danske virksomhed i Bjerringbro ansætter 1000 nye medarbejdere om året – og sigter efter at være 75.000 kolleger over hele verden i år 2025.

 

For at nå dét mål er det ikke nok at ansætte. Der skal også nye produkter til, og her kommer deres udviklingsafdeling ind i billedet. Og her kom Peytz også ind i billedet.

Vi har valgt at arbejde med Peytz, fordi de til fulde formår at indgå i vores iterative og agile måde at afvikle udviklingsprojekter på, hvilket har vist sig langt mere effektivt, end hvad vi tidligere har oplevet indenfor softwareudvikling.

 

Mathis Dahlqvist, Project manager Grundfos

Sammen arbejdede vi på at udnytte industrielle data. Vi taler om internettets næste voldsomme vækstkurve, som handler om maskiner, der bliver målt og kontrolleret via nettet. Og om alle de interessante resultater, der kommer ud af netop det.

Er du til API’er og systemintegration?

I det konkrete projekt var vores opgave at designe og konstruere en app – og at opbygge et tilhørende datalag mellem deres sensor og vores app.

 

Processen blev udført agilt – det vil sige, at udviklerne hos Peytz løste de vigtigste opgaver først. Grundversionen var klar efter 7 uger (det er komplekse sager), og efterfølgende leverede vi en ny version om ugen.

Efter 7 uger viste jeg den første version frem for kollegerne. De troede først, at der var tale om en photoshop-udgave og blev mildt sagt imponerede, da det gik op for dem, at applikationen faktisk virkede.

 

Mathis Dahlqvist, Project manager Grundfos

Den agile proces sikrer, at de vigtigste opgaver bliver løst først. Og fordi vi aftaler at bruge et vist stykke tid på opgaven, er der heller ikke tvivl om, hvornår opgaven er færdig – det er den nemlig, når tiden er gået. Løbende test sikrer, at leverancen fungerer, og som en ekstra bonus slipper kunden for at betale ekstra for estimater og specifikationer.

 

Den sidste uge i projektet var dedikeret til fejlrettelser. Vi leverede til tiden og kunden er glad.

Brug for hjælp til at styre kompleks data?