Interesseorganisationen Finans Danmark ville gerne følge med, når fremtidens politik formes. Resultatet blev den ny overvågningstjeneste: “Altinget Monitor”.

Mads Rørvig fik ideen i brusebadet.

Til daglig er han chef i interesseorganisationen Finans Danmark og har til opgave at opsnuse, hvad der rører sig af politiske strømme inden for hans felt – og påvirke dem til Finanssektorens bedste.

Som tidligere medlem af folketinget ved han om nogen, hvordan politikeres holdninger formes længe før, et lovforslag ser mediernes lys. Men han ved også, at det kræver tæt på uendelige ressourcer at følge med i den uendelige strøm af informationer.

“Der er en masse faldgruber i de manuelle processer med at skimme og filtrere vigtige informationer. Pludselig dukker der informationer op fra nye kilder, eller også står der en vigtig information på side 142 i en rapport, som du ikke lige kom helt igennem,” siger Mads Rørvig

Ideen var derfor ganske ligetil: Man må kunne lave et system, der holder øje med politiske udmeldinger, §20-spørgsmål, rapporter, lovforslag og så videre indenfor et givent område. Eller, som Mads Rørvig siger det, “om jeg så havde et team på 50 eller 100 mand, ville vi ikke kunne få et lige så godt overblik som det, et IT-system kan give os.”

Lang historie kort: Mads Rørvig gik i forbund med både Altinget og Peytz & Co – og så begyndte treenigheden at gøre ideen til virkelighed.

Ideen skærpes

I dialog med Peytz & Co blev Mads Rørvig bombarderet med irriterende spørgsmål som “Hvorfor er det vigtigt?, Hvordan ved du det?, Hvordan skaber projektet værdi? og Hvordan kan du lave det så unikt, at det er svært at kopiere?”

Han tog godt imod udfordringen, og siger selv “jeg har tydeligt kunne mærke, at processen ikke kun har været båret af IT-udviklere, men også af folk med forretningsforståelse. Folk som har gjort en dyd ud af at sætte sig ind i vores behov – også lang tid før man begyndte at kode noget.”

Med den skærpede ide og klare mål for øje tog Peytz & Co’s applikationsudviklere, UX- og konceptfolk over og udsatte det hele for en god gang eventstorming.

Eventstorming er en løsningsorienteret og pænt uformel workshop-baseret metode, som beskriver allerede eksisterende arbejdsgange som en række enkelte events.

Her bidrog Altinget og Mads Rørvig med et konkret overblik over alle de interaktioner, den typiske politiske medarbejder har med diverse politiske platforme såsom Høringsportalen, Folketinget.dk, Mandag Morgen, twitter – og naturligvis Altinget.

Da virkeligheden var beskrevet, gik vi i gang med at beskrive en digitaliseret version: Hvordan kan et digitalt produkt udføre samme opgave, bare endnu bedre? En for en gik vi igennem de beskrevne events.

Resultatet var en konkret beskrivelse af det kommende digitale super-værktøj – som vi derefter straks udviklede en prototype af.

Prototypen blev testet af en udvalgt skare af public affairs konsulenter. De vendte tilbage med konkret feedback – og vi lyttede af hjertens lyst. For sandheden skal man høre fra børn og flinke testbrugere. For da ikke at nævne vores egne UX’ere:

Som UX’er er det vores opgave at forstå brugerens udfordringer. Et system som Altinget Monitor kan sagtens indeholde en masse features, men det gør ikke nødvendigvis brugerens arbejde nemmere. Her kan UX hjælpe med at skære ind til benet.

Martin Nøhr, UX designer i Peytz & Co.

Prototypen blev ændret, brugerne testede igen, vi lyttede endnu mere – og sådan fortsatte vi, indtil prototypen havde udviklet sig til et egentligt første produkt.

Undervejs mødtes vi med Mads hver 14. dag for at se på resultaterne og prioritere, hvad vi skulle bygge i de næste to uger.

Resultatet: Altinget Monitor

I dag har Altinget et overvågningssystem, der systematisk overvåger de politiske forslag, nyheder og udspil, som dukker op på folketinget.dk, Høringsportalen, Twitter samt Altinget og Mandag Morgen. Og mange flere kilder er på vej.

Systemet fungerer ved, at brugeren angiver, hvilke keywords, politiske ændringer og begivenheder der skal trigge en notifikation fra systemet. Derefter overvåger systemet datastrømmene fra de valgte kilder og sender resultatet til abonnenten via mail. Systemet søger altså ikke i dokumenter fra i går, men søger i alle nye dokumenter, efterhånden som de løber ind i databasen. Resultatet er en løbende her-og-nu overvågning.

Systemet er i drift og allerede en forretningsmæssig succes. Og mange flere features og datakilder er på vej – i tæt samarbejde med brugerne af systemet.

Når man tapper ned i hele EU systemets dokumentfabrik, så taler vi om meget voldsomme mængder information. Og jeg var faktisk lidt bekymret for, om et IT-system ville kunne overskue og strukturere alle de data. Men da vi kom i gang var det tydeligt, at det var et kompetent hold på projektet, og at teknikken sagtens kunne kapere databelastningen.

– Mads Rørvig, chef for Public Affairs, Finans Danmark

Dette indhold kræver, at du accepterer cookies.
Klik her for at acceptere cookies
Altinget Monitor breakerbillede