Blog

"Internet of Things" firma går til Peytz & Co

American Idol, Internet of Things og renere udstødningsgasser lagde grunden til en usædvanlig dansk iværksætterhistorie.

Solen skinnede den lørdag morgen i august, hvor Daniel Strøm besluttede sig for at forlade datalogi-studiet og satse fuldt og helt på hans og vennens nye firma. Med base i Daniels soveværelse havde han og Hans Christian Friberg startet virksomheden eye4web for at levere special-løsninger indenfor det højt estimerede (og rasende komplicerede) kodeværktøj “Zend Framework”.

De to unge mænd fandt deres første kunder på iværksætteportalen Amino.dk og tweetede lystigt om deres arbejde. Og det fantastiske skete kort tid efter. En høflig henvendelse fra USA tikkede ind på twitter: Om de mon havde tid til at hjælpe med at udvikle "Americon Idol” for FX Network - et af verdens største TV-selskaber? Jo, Daniel og Hans Christian havde tid :-)

Det blev til mange opgaver for FX Network: americanidol.com, fxnetworks.com og ikke mindst den officielle hjemmeside for tegnefilmen Simpson - thesimpsonsworld.com - hos datterselskabet FOX Network.

Internet of Things

Soveværelset blev skiftet ud med et rigtigt kontor, kompetencerne blev fortsat luftet på twitter og en ny henvendelse kom ind: Om de mon havde tid til at hjælpe med et dansk læringsprojekt? Kort tid efter var duoen i gang med at indsamle data om danske skolers energiforbrug og vise dem på e-læringsværktøjet enact-app.dk. Projektet går kort fortalt ud på at skolebørn skal lære at spare på energien - og kan se de konkrete resultater i en app fra de to herrer. Klasser kan dyste mod hinanden, skoler mod skoler osv. Et projekt med støtte fra undervisningsministeriet - og med pæne chancer for at financiere sig selv gennem besparelser.

Senest har de to arbejdet på at opsamle data om udstødningsgasserne fra busser i København og Århus. Målet er her at mindske forurening, hvilket sker med et filter, der reducerer Noxgasser fra kolde dieselmotorer. Data opsamles hvert 4. minut og er til rådighed for hele verden via et API fra de to iværksætteres løsning. Filteret laves af amminex.com og er på vej til busser i både London og Beijing.

Det er imponerende resultater fra et lille dansk startup, som samtidigt måtte erkende, at de ikke længere havde musklerne til at løfte efterspørgslen selv. Derfor ledte de efter et stort digitalt bureau med stærke kompetencer indenfor både Internet of Things og Mediebranchen. Svaret blev Peytz & Co og det lille iværksætterfirma er nu en del af Peytz & Co

Vi er stolte over at eye4web valgte os. Velkommen!

Vil du vide mere?

Copenhagen
jers billede
Partner
+45 7220 0101 (Arbejde)
+45 2629 0335 (Mobil)

Kategorier