Blog

Facebookteknologi i Drupal 8

Facebook er verdensmester i at levere personligt indhold lynhurtigt. Drupal 8 har kopieret teknologien, og løsningen hedder Big Pipe.
lls billede
kategorier Drupal

Vi mennesker har ingen tålmodighed, når vi venter på at en side dukker frem på nettet. Skal vi vente længere end ganske få millisekunder bliver vi frustrerede - hvis vi da ikke allerede har klikket os et andet sted hen.

Cache

Udfordringen er, at det tager tid at samle en side på nettet. Der skal hentes informationer mange steder fra og det hele skal bygges op, så de ser pænt ud. Det kan hurtigt tage flere millisekunder end vi gider vente. Derfor bruger vi cache-systemer, som sørger for at gemme en kopi af alle de sider, der bliver vist. Kopien skal ikke bygges fra bunden og kan derfor vises for brugeren med det samme. Det går meget meget hurtigere.

Facebook

Men når brugerne så logger ind og skal se hver deres side med indhold, der hele tiden skiftes ud, har vi problemet. Der er ikke noget at lave en kopi af, for det hele er nyt hele tiden. Du kender det fra Facebook - alle ser noget forskelligt og vi ser hele tiden noget nyt. Så det er ikke så mærkeligt, at netop Facebook har fundet på en ny løsning.

Big Pipe

Løsningen hedder Big Pipe - og du får den korte forklaring her. Big Pipe går ud fra, at det meste indhold bliver vist til mange, men ingen ser det samme mix. Derfor giver det god mening at cache de enkelte små opdateringer/historier, men det giver ingen mening at cache hele sider.

Så i stedet for at sende en samlet side til din computerskærm, sender Big Pipe de passende små cachede dele afsted samtidigt - og lader din computer om at samle dem i den rigtige rækkefølge. 

Den lange historie kan du læse hos Facebook.

Vil du vide mere?

Copenhagen
jers billede
Partner
+45 7220 0101 (Arbejde)
+45 2629 0335 (Mobil)

Kategorier