Blog

DR Nyheder live på Drupal

Dr.dk er det danske site, der har flest brugere, og nu er endnu en hjørnesten, nemlig DR Nyheder, live på Drupal.
lls billede
kategorier Drupal

I 2012 vandt Peytz & Co opgaven om at bygge det nye dr.dk i et EU-udbud i konkurrence med en del andre dygtige danske bureauer.

Dr.dk er Danmarks absolut største og mest komplekse site, med titusinder af sider fyldt med tekst samt både live og on demand streaming af video og radio. Sitet, der før var bygget på et ældre Microsoft CMS, bliver nu udviklet i open source CMS’et Drupal. Med release af dr.dk/nyheder er vi over halvvejs i processen med at skifte hele dr.dk til Drupal. Af sider der mangler kan nævnes regionerne, sporten, vejret, mad og presse.

Drupal er verdens hurtigst voksende CMS og benyttes af mange af verdens største medievirksomheder inklusiv TV 2 Danmark, Berlingske Medier, Bonnier Publications og The Economist. Drupal er det oplagte valg til komplekse sites med mange integrationer, og lever derfor op til kravene fra Danmarks største og mest omfattende mediesite.

Kæmpe opgave

Opgaven består i at bygge DR sitets kerne op fra grunden i Drupal, hvorefter hver af de mange sider overflyttes én efter én til den nye platform. Vi startede med at udvikle grundsystemet, og til selve implementeringsfasen af de enkelte subsites har vores underleverandør Netcompany håndteret projektledelsen bagud i DR's organisation. I samme omgang oplæres DR’s egne udviklere i systemet, så de fremover selv kan lave nye sider ovenpå det grundsystem, vores udviklere har bygget. 

Siden Peytz & Co vandt opgaven for over tre år siden, har vi i samspil med DR og vores underleverandør Reload haft ca. 20 udviklere på opgaven.

Den store prøve

Indtil videre i implementeringsprocessen har vi færdigudviklet og søsat en række sider (inkl. LevNu, Kultur, X-Factor og Viden). DR Nyheder har dog altid været den store prøve for os i forhold til at demonstrere, at sitet kan håndtere den enorme mængde trafik, netop den side får dagligt. Hele dr.dk sitet anslås at få over 100 millioner besøg om måneden, hvoraf Nyheder får langt størstedelen.

Custom funktionaliteter

Siden, DR Nyheder, som vi lancerede i Drupal i dag, adskiller sig fra DR’s andre sider hovedsageligt ved sin store volumen både hvad angår sidebesøg og produktion af indhold. Vi har derfor arbejdet på at sikre, at backend funktionaliteterne understøtter de mange journalisters workflow, så de så nemt som muligt kan producere indhold til siden. Det gælder bl.a.:

  • et helt nyt og overskueligt backend interface til forsiden, hvor den forsideansvarlige løbende får redaktionelt input fra egen og andre redaktioner
  • et workflow til breaking news der gør det muligt med få skridt at sende push-beskeder til apps, nyhedsbreve og sociale medier samtidig med, at en artikel bliver oprettet og sat på forsiden
  • en integration til DR’s egen link- og indholdsrelaterede tjeneste, som grupperer artikler fra hele DR sitet i bundter alt efter tema med henblik på at øge kvaliteten af brugeroplevelsen
  • en direkte integration af billedsøgning hos Scanpix, hvor man tilføjer billeder fra en ekstern database uden at forlade sin artikelformular
  • et specialudviklet modul til beskæring af billeder, Crop Entity, der vandt guld ved dette års Danish Drupal Awards
"Det er en drømmeopgave at få lov til at lave dr.dk og vi har hele vejen igennem forløbet glædet os til netop denne dag. At høre de positive tilbagemeldinger fra de brugere, der skal bruge systemet dagligt, er alle de mange timers hårdt arbejde værd. At vi så samtidig i forløbet har haft mulighed for at give tilbage til fællesskabet er bare en ekstra bonus. Jeg er meget stolt af resultatet.", lyder det fra Anders Hal Werner, udviklingsdirektør og partner hos Peytz & Co.

Vil du vide mere?

Copenhagen
jers billede
Partner
+45 7220 0101 (Arbejde)
+45 2629 0335 (Mobil)

Kategorier