Blog

Deler du borgernes data med Google?

Hvad fortæller du Google om dine brugere, når du bruger Google Analytics?
​Google genkender de fleste af os, via alle de Google tjenester vi dagligt betjener - og denne data sælger de videre til andre.
lls billede
kategorier Analyse

Deler du borgernes data med Google?

Hvad fortæller du Google om dine brugere, når du bruger Google Analytics?

Google Analytics er et fantastisk værktøj til at forstå brugerne, optimere websitet og skabe bedre resultater. Det er oven i købet gratis - og som vi alle ved, så betyder gratis, at du selv er produktet. Du leverer data til Google, som kan sælges til andre. Og når man er en offentlig virksomhed er det altså problematisk at levere data om borgerne.

Det hele begynder med at Google genkender os alle - eller måske kun de allerfleste. Vi bruger alle før eller siden enten Google, Gmail, Youtube, Google maps, Google Doc eller en af de andre mange Google tjenester - og før eller siden logger vi ind et sted, som Google kender, og giver os dermed til kende. 

Herfra ved Google hvem vi er. Og når vi så besøger et website med Google Analytics, ved Google hvilke sider vi kigger på. 

På den måde fortæller kommuner, der bruger Google Analytics, altså Google, at Lone nok skal giftes, at Ilse formentlig har en hjertesygdom, at herr Petersen nok søger boligstøtte osv. Alene fordi de klikker på kommunens sider om emnet. Google lover ikke at bruge data til at overvåge enkeltpersoner, de bruger dem til at sælge annoncer til os (og personfølsomme data må IKKE bruges til at målrette annoncer) . Men Google samler data - og det er i sig selv en bekymring værd.

Alternativet er et analyseværktøj, hvor man selv ejer sine data. Der findes flere at vælge mellem, lige fra det gratis open-source Piwik til det professionelle Prism. Vi hjælper gerne med at implementere begge systemer.

 

Vil du vide mere?

Copenhagen
lns billede
Senior Konsulent
+45 7220 0101 (Arbejde)
+45 5190 2599 (Mobil)

Kategorier